preskoči na sadržaj

Srednja škola Jelkovec

 > O školi  > Knjižnica
VIJESTI IZ KNJIŽNICE

ČITAM STO NA SAT (MJESEC KNJIGE) - POSJET VRTIĆU

Autor: Mislav Čupić, 20. 10. 2016.

MJESEC HRVATSKE KNJIGE JE POČEO…..

            ČITAM STO NA SAT ! 

 

Mjesec hrvatske  knjige otvarili smo  čitanjem najmlađoj školskoj populaciji, predškolcima. U suradnji s DV Jelkovec u ponedjeljak su naši učenici predstavili  sebe i svoje umijeće čitanja predškolskim skupinama u DV Jelkovec, Ribice, Tigrići i Žabice  u pratnji knjižničarke.

Čitali smo  im priče iz knjige,  U bakinom dvorištu, spisateljice Ankice Blažinović - Kljajo. Priče su poučnog i motivirajućeg sadržaja i za male i velike.

 

Svaka od "priča iz bakina dvorišta" zaseban je svijet s uvijek novom porukom. Likovi koji u njima žive potječu iz ne tako davnih vremena i svaki put nas podsjećaju na nekog nama bliskog i dragog prijatelja, a ponekad odjekuju u našim vlastitim strepnjama. Nit koja ih povezuje čas je krhka poput cvjetnih latica, čas snažna poput prijateljeva osmijeha. Bilo da je riječ o oblaku ili o djevojčici, u središtu pozornosti je odrastanje. Ove male skice iz života zapravo govore o djetinjstvu koje je lijepo, bezbrižno i nestašno, ali je ponekad i uplašeno, nezadovoljno i razočarano. 

Učenici Mario Đurenec, Stjepan Lončarić, Barbara Budeš, Ljubo Livaja , Marijan Lovrić  bili su ugodno iznenađeni pitanjima i odgovorima koje su stizale iz tih malih glavica.

Kao nagradu,ujedno i povratnu informaciju, djeca su napravila slikovnice o pročitanim pričama. Slikovnice krase naš pano u knjižnici gdje svi mogu pogledati i pročitati …možda se i prisjetiti kako je teško biti malo dijete.

                                                                                                 Knjižničarka

                                                                                                Marijana Bule, prof.

 


 

 
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 4. 2012.

Ukupno: 151352
Ovaj tjedan: 237
 
 > O školi  > Knjižnica
CMS za škole logo
Srednja škola Jelkovec / , Sesvete / www.ss-jelkovec.skole.hr / ured@ss-jelkovec.skole.hr
preskoči na navigaciju