preskoči na sadržaj

Srednja škola Jelkovec

 > O školi  > Knjižnica
VIJESTI IZ KNJIŽNICE

Obilježavanje Dana neovisnosti Republike Hrvatske u našoj školi

Autor: Mislav Čupić, 7. 10. 2016.

Dana 8. listopada u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava Dan neovisnosti u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

U petak u našoj školi se obilježio Dan neovisnosti  uz PowerPoint prezentaciju, koju su pripremili učenici u suradnji s knjižničarkom, profesorima hrvatskoga jezika, povijesti i našom fotoskupinom koja je sve to zabilježila.

Učenici  su napravili i pano koji krasi predvorje naše škole. Na velikome odmoru, svi koji  su se zatekli u našoj školi,  imali su  priliku saznati ili prisjetiti  što se dogodilo na taj dan prije 25 godina . Cilj ove prezentacije je upoznati značajne datume iz povijesti svoga naroda i svoje domovine. Cijeniti domoljublje da bismo znali cijeniti i vrijednosti drugih naroda i kultura.Prenositi mlađim naraštajima prave vrijednosti: pravdu, humanost, domoljublje, miroljubivost, uvažavanje različitosti drugih.

Izložba na centralnom panou škole  namijenjena svim učenicima, s ciljem da  upoznaju značenje ovoga datuma za noviju povijest Republike Hrvatske.

Osim učenika Srednje škole , prezentaciju su pogledali i naši učenici četvrtih razreda  Osnovne škole Jelkovac koji su sa zanimanjem promatrali i uživali u zvukovima pjesme Moja Domovina….

 
Raspored sati

 
Oglasna ploča
 
Korisni linkovi

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 4. 2012.

Ukupno: 155137
Ovaj tjedan: 76
 
 > O školi  > Knjižnica
CMS za škole logo
Srednja škola Jelkovec / , Sesvete / www.ss-jelkovec.skole.hr / ured@ss-jelkovec.skole.hr
preskoči na navigaciju